Keverdag Noord-Holland 2015

Zondag 12 juli 2015 organiseren we, vanaf 11:00 uur, op en rond de Markt in het altijd gezellige centrum van Schagen de 11e editie van Keverdag Noord-Holland!

Keverdag-2015-VZ-web

Een leuke dag uit voor het hele gezin! Met ruim 450 luchtgekoelde Volkswagens, een (autogerelateerde) markt, gezellige terrasjes en spetterende muziek op het podium bij de kerk. Deelname en toegang is gratis, inschrijven is niet nodig!

Voor de allerjongste Kevertalenten ontbreekt de kindertent ook dit jaar weer niet. Met onder andere een springkussen, schmink en natuurlijk onze bekende krijtkever...

Vanwege het grote succes van de afgelopen 7 jaar gaan we de ‘Bus parking only’ (alle luchtgekoelde Volkswagen bussen weer bij elkaar op de parkeerplaats) ook komend jaar weer toepassen.

Show & Shine
Tot slot zijn er ook weer mooie prijzen te winnen in diverse categorieën met de Show & Shine. Wordt jouw luchtgekoelde Volkswagen een Best of Show?

600 jaar stadsrechten
Dit jaar is het 600 jaar geleden dat Schagen stadsrechten kreeg, dus ons thema was snel gekozen. Het hele jaar zal Schagen in het teken staan van deze his­torische gebeurte­nis, en ook op de Keverdag zullen we ervoor zorgen dat dit geheel niet ongemerkt voorbij gaat.

We zijn nog druk bezig om het thema invulling te geven, maar we kunnen alvast een klein tipje van de sluier oplichten… We zullen de 11e Keverdag aftrappen met 600 brillen in het centrum van Schagen! Ook hebben we een leuke prijs voor degene die zichzelf en/of zijn/haar luchtgekoelde Volkswagen het leukst en origineelst aankleed rond het thema 600. Dus verkleed jezelf en/of pimp je ride!

Onderdelenmarkt
Ook op onze onderdelenmarkt staan? Stuur dan een e-mail met uw naam, adres, telefoonnummer en met welke handelswaar u wilt komen naar onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een grondplaats kost € 15,00 en een marktkraam € 30,00.

Stichting Dupla
Zoals elk jaar ondersteunen wij ook dit jaar weer een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Dupla. Stichting Dupla biedt huifbedpaardrijden aan meervoudig gehandicapten. Dit doet zij in haar prachtige accomodatie in Barsingerhorn, maar ook op locatie in de hele provincie Noord-Holland. Stichting Dupla stelt zich ten doel om kinderen en volwassenen die meervoudig gehandicapt zijn, toch de sensatie van paardrijden te laten beleven. Meer informatie: www.stichtingdupla.nl.

Camping
Voor diegene die eerder willen komen en zaterdag op zondag willen overnachten hebben we ook dit jaar weer een mooie kampeerlocatie, op nog geen 5 minuten van de meeting, geregeld! Onze bezoekers kunnen daar tegen gereduceerd tarief terecht. De overnachting (voor 2 personen, één Kever of bus met caravan of tent, inclusief stroom) kost € 18,00. Meerprijs gebruik douche: € 0,50. Aanmelden? Stuur uiterlijk vrijdag 3 juli 2015 een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld even met hoeveel personen en het aantal voertuigen je komt. Er is plek voor ongeveer 35 voertuigen inclusief tent of caravan, dus wees snel, vol is vol!

Huisregels
Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben we alvast een paar kleine huisregels opgesteld. Bij betreding van het evenemententerrein gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels.

  • Deelname aan Keverdag Noord-Holland is volledig op eigen risico, organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele schade of andere zaken.
  • Deelnemende auto’s dienen ten minste WA-verzekerd te zijn overeenkomstig met de bepalingen van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).
  • Volg ten alle tijden de aanwijzingen van onze verkeersregelaars (te herkennen aan hun gele of oranje verkeersvest) op, zodat de toestroom van auto's en publiek altijd op een veilige manier zal verlopen.
  • Op het evenemententerrein stapvoets rijden! De normale verkeersregels zijn van toepassing in de omgeving. Let op je snelheid zodra je de snelweg verlaat.
  • In verband met de kerk op de Markt mag onze geluidsinstallatie pas na 13:00 uur klinken. Daarom wordt u ook vriendelijk verzocht om geen onnodig harde muziek te produceren.
  • Hou het centrum van Schagen schoon en gooi je afval a.u.b. in de daarvoor bestemde afvalbakken of vuilniszakken.

Routebeschrijving
Vanuit Den Helder: U volgt de N9 richting Schagen. Bij de Stolpenbrug linksaf richting Schagen over de Kanaalweg (N248). Bij de eerst volgende rotonde (na ongeveer 3 kilometer) rechtsaf slaan over de brug langs het Tennis Centrum. Vervolgens bij de tweede stoplichten linksaf het centrum in. U bevindt zich nu in de Havenstraat die na 300 meter in het Noord overgaat. Aan het einde van het Noord gaat u met de bocht mee naar links waarna u de eerste weg rechts gaat. U bevindt zich nu op de Nieuwstraat, entree evenemententerrein.

Vanuit Alkmaar: U volgt de N245 richting Schagen. Vervolgens bij de derde stoplichten rechtsaf het centrum in. U bevindt zich nu in de Havenstraat die na 300 meter in het Noord overgaat. Aan het einde van het Noord gaat u met de bocht mee naar links waarna u de eerste weg rechts gaat. U bevindt zich nu op de Nieuwstraat, entree evenemententerrein.

Parkeren voor niet luchtgekoelde bezoekers is onder andere mogelijk op de Menisweg. Ook met het openbaar vervoer is het centrum van Schagen zeer goed bereikbaar. Voor een reis- en prijsadvies op maat surf je naar www.9292.nl of kun je bellen met 0900-9292 (70 cpm).

Hou de website in de gaten of volg ons via Facebook voor het laatste nieuws. Tot ziens op zondag 12 juli 2015 in het centrum van Schagen!