Keverdag Noord-Holland: wat een drama!!!

Ik begon al thuis met een lekke band en dacht: waarom nu net vandaag? Aangekomen in Schagen was ik toch de eerste maar dat was ik na een half uur nog steeds en heb mijn telefoon maar gepakt en begon te bellen met Henk. Ook hij was wat verhindert om dat hij zich had verslapen. Om 8 uur zouden de kramen komen maar toen de eerste handelaren er om half 9 al waren stonden de kramen nog niet. Martijn van de Lowrider Kever kwam wel maar zonder Kever. De sleutels van zijn garage lagen nog in huis en de deur was in het slot gevallen. De prijsuitreiking ging geweldig alleen waren de meeste winnaars al naar huis. Maar toen ging de wekker. Gelukkig maar een droom pfff... Dit wens je toch niemand!!!

7 uur, eindelijk is het dan zover. Keverdag Noord-Holland zal eindelijk weer licht gaan zien. Op een hele nieuwe locatie en met een heel nieuw team moeten we vandaag waar gaan maken wat we het gehele jaar al zeggen. De gezelligheid moet er weer terug komen in Noord-Holland. Ik had er zin in. Dus snel even onder de douche en als een speer naar Schagen in de hoop dat het terrein leeg zou zijn wat betreft andere auto's.

De locatie was namelijk midden in het centrum en is tevens ook de uitgaansplek voor Schagen en omstreken. Zaterdagavond hebben Bram en ik nog tot half twaalf de wegwijs bordjes geplaatst en achter de ruitenwissers een verzoekbriefje geplaatst of iedereen voor 7 uur zijn vierwieler ergens anders zou willen zetten in verband met onze Keverdag. Dus het heeft zeker wel zin gehad, want er stonden op ons hele terrein maar 5 vreemde niet luchtgekoelde Volkswagens. Alles liep vanaf dat moment toch redelijk gesmeerd. Om 8 uur waren de meeste medewerkers er al. De kramen waren er op tijd en ook de handelaren kwamen al binnen druppelen. Het opbouwen was begonnen en dat ging zonder horten en stoten. In no-time stond de kindertent en het springkussen klaar en waren de Markt en Nieuwstraat voorzien van vrolijk wapperende vlaggetjes. De lowrider van Martijn Zanders kreeg een ereplaats vlak bij de vele terrasjes die rond de kerk staan. En de ijsbus van Klaas Schaft kreeg een mooie plaats aan het begin van de onderdelenmarkt.

Om half 10 waren ook al de eerste Kevers voor de poort aangekomen en deze mochten zo snel mogelijk naar binnen om geen lange rij te creëren. Ja hoor het bleek al heel snel een groot succes mede dankzij het zeer geweldige weer wat we hadden. Want dat kan natuurlijk een evenement maken of breken. Het geschatte aantal Volkswagens was in het begin ongeveer 175 stuks maar omdat er al veel aanmeldingen waren via Keversite.nl en via de Kevergarages in de buurt begonnen we ons toch zorgen te maken omdat er maar 175 plaatsen waren. Dit probleem loste zich pas een week voor de dag op doordat we zaterdag 3 juli onze dag mochten promoten in het overdekte winkelcentrum Makado (wat overigens ook een zeer groot succes was), en daar tegen de bedrijfsleider van AH aan liepen. Toen wij ons parkeerprobleem aan hem hadden uitgelegd stelde hij gelijk zijn parkeerplaats tot onze beschikking met 120 parkeervakken. Probleem opgelost!!!

Hoewel we deze ruimte niet volgens de planning hadden ingedeeld en aan 450 meter vlaggetjes nu echt tekort vlaggetjes hadden, leek het iets wat op een echte parkeerplaats en niet op de rest van het terrein. Onze excuses. We hadden een opkomst vanuit het hele land, zelfs Jan en Saskia uit het team van Drente kwamen al een dag ervoor en logeerde in een hotel aan de Markt.

Een van onze primeurs was dat ook de promotie Herbie een bezoekje aan onze Keverdag bracht. Deze werd begeleid door het dweilorkest de FBI Jazz band die voor ons de gehele middag de muziek verzorgde. Zij hebben die morgen nog speciaal voor deze gelegenheid het bekende Herbie melodietje leren spelen. En was zeer herkenbaar voor zowel de kenner als de leek. De concours hebben wij laten jureren door de bezoekers zodat iedereen kans zou maken.

We hadden 5 prijzen en dit zijn de uitslagen:

1e prijs Mooiste Kever
Een Manillagroene standaard kever (96-NV-37)
2e prijs Mooiste kever
Een blauwe Kever cabrio (AL-79-45)
1e prijs Mooiste niet Kever
Een rood witte Spijlbus (18-51-DH)
2e prijs Mooiste niet Kever
Een beige Ponton (09-62-JG)
De aanmoediging prijs
Een zwarte ratlook Kever (88-FL-43)

Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd!

Met ruim 3000 bezoekers, 292 deelnemers en 19 nieuwe leden is het al met al dus een topdag geworden en dat willen we zeker op deze manier doorzetten. Dus allemaal tot ziens in Schagen Noord-Holland!

Groetjes,

Rob Bronke

Kever Club Nederland, regioleider Noord-Holland