Ondanks de vele regendruppels fantastisch!

Ondanks de vele regendruppels kunnen we met 292 luchtgekoelde Volkswagens en tussen de 3.500 en 4.000 bezoekers weer gerust zeggen: het was fantastisch!

Bij deze willen we alle bezoekers, vrijwilligers, EHBO Schagen, Billy Rock and the Gamblers, The Decouplers, Tropical Steelpans en natuurlijk niet te vergeten onze sponsors bedanken voor jullie komst, medewerking en gezelligheid! Zonder jullie geen Keverdag Noord-Holland!

Concours d'elegance
Ook dit jaar hadden we natuurlijk weer een concours d'elegance. De deelnemende auto's werden gejureerd door een echte vakjury én de bezoekers van Keverdag Noord-Holland. We hadden 8 prijzen te verdelen en dit zijn de winnaars:

 • 1e prijs mooiste Kever
    Mevr. H. Hovestad, rode Kever Cabrio, 1964, HR-05-29
 • 2e prijs mooiste Kever
    Dhr. G. Bloemhof, gouden Kever 1300 LS, 1975, 37-GK-97
 • 1e prijs mooiste Bus
    Dhr. A. Leeuw, rode T1 (brandweer) spijlbus, 1957, RF-28-08
 • 2e prijs mooiste Bus
    Dhr. I. de Vos, blauw witte T1 spijlbus, 1957, RJ-13-56
 • 1e prijs mooiste niet Kever
    Mevr. D. Raus, rode Karmann Ghia, 1966, AE-94-71
 • 2e prijs mooiste niet Kever
    Dhr. F. Nederpel, rode Type 4 (411 LE Variant), 1971, AM-20-35
 • Kilometervreter
    Fam. te Pauw (Gent, België), groen witte T2A, OCI-507
 • Publieksprijs
    Dhr. H. Peperkamp, paarse parelmoer Kever, 1964, AH-49-86

Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Ballonnenwedstrijd
's Middags hebben we met 73 kinderen een ballonnenwedstrijd gehouden waarvan 12 kaartjes werden teruggestuurd. Van deze 12 hebben de 4 verste ballonnen een prijs gewonnen. De uitslag is als volgt:

 • 1e prijs
    Mike uit Den Helder met een afstand van 207 km
 • 2e prijs
    Brenda uit Beverwijk met een afstand van 156 km
 • 3e prijs
    Yoric uit Assen met een afstand van 142 km
 • 4e prijs
    Zoe uit Hoogersmilde met een afstand van 107 km

De mensen die de kaartjes teruggestuurd hebben maakte kans op een VVV bon van 25 euro en die is gewonnen door de Fam. Beek uit Grootegast. De winnaars hebben hun prijs inmiddels al in huis maar nogmaals gefeliciteerd!

Helen Dowling Instituut
Vanwege ons eerste lustrum wilden we dit jaar iets extra's doen en een (minder bekend) goed doel ondersteunen. De keuze is uiteindelijk gevallen op het Helen Dowling Instituut (HDI).

Het HDI helpt mensen met kanker en hun naasten de ziekte kanker emotioneel te verwerken. Zij willen dat bereiken door het bieden van de best bewezen psychosociale zorg, het verrichten van toegepast wetenschappelijk onderzoek en het verzorgen van deskundigheidsbevordering aan professionals werkzaam binnen de oncologie. Het HDI wil daarbij een klantgerichte, betrouwbare en deskundige organisatie zijn. Meer informatie: www.hdi.nl.

De, op de Keverdag aanwezige, informatiekraam werd goed bezocht en de opbrengst van giften en de verkoop van tassen (€ 179,19) is inmiddels overgemaakt naar Helen Dowling Instituut. Iedereen die een gift heeft gedaan of een tas heeft gekocht, mede namens het HDI, hartelijk bedankt!

Oproep
Onlangs kregen we het volgende verzoek:

Hallo, ik ben op zoek de eigenaar van de rode VW Kever met het volgende kenteken: 99-28-ST. Deze heb ik afgelopen zondag in Schagen zien staan en deed ook mee aan de concours d'elegance. Ik zou graag in contact willen komen met de eigenaar omdat mijn (overleden) ouders 10 jaar geleden de eigenaar waren van deze Kever.

Dus ben jij of ken jij de eigenaar van bovengenoemde Kever? Neem dan a.u.b. even contact met ons op.

Bedankt voor uw komst en alvast tot volgend jaar, zondag 11 juli 2010, in het centrum van Schagen, voor alweer de zesde editie van Keverdag Noord-Holland!