Regiodag Noord-Holland

Zondag 9 juli was het eindelijk weer zover, na een jaar voorbereiden mochten wij onze Keverdag in Schagen weer uitvoeren. Om 8 uur verzamelden we om alvast op te bouwen, want vanaf 11 uur konden we de eerste gasten ontvangen.

Maar o wat hadden de meeste het slecht zo vroeg op de ochtend, maar toch werd er door iedereen met volle moed en zin tegen aan gegaan. Maar we waren koud aan het opbouwen en versieren, begon het te regenen.

Maar ach, nattigheid deert ons niet, want het zag er steeds gezelliger uit met overal vlaggetjes en de kramen van de handelaren die al werden opgebouwd.

Na nog een hele harde bui kon het feest beginnen, het werd 11:00 uur en alsof het was afgesproken met de weergoden begon de zon te schijnen en werd het een lekkere temperatuur. Die net te koud was om op het strand te gaan liggen zonnen en dat hebben we geweten...

Het werd drukker en drukker en er werd hard overlegd waar we alle auto’s kwijt konden. Om 12:00 uur kwam onze gastclub aan, de Trikers Family Club. Die we een mooi plekje hadden toebedeeld zodat ze goed gezien werden en de aandacht voor hun super gave trikes kregen die ze zeker wel verdienden, want er zaten hele mooie exemplaren bij.

Er was voor iedereen weer genoeg te doen en te bekijken. Kevers, bussen, kubels, pontons tot zelfs een Bugatti op een VW onderstel.

Aan de kinderen was ook gedacht, ze konden heerlijk tekenen, hun gezicht laten schmincken, de schoolbordkever bekrijten en zelfs een suikerspin of ijsje eten.

De dag ging dan ook snel voorbij en uiteindelijk konden we gaan tellen hoeveel auto’s er aanwezig waren. We schrokken wel een beetje en waren erg blij want we hadden er weer meer dan vorig jaar, wel 339 auto’s hadden hun weg naar ons weten te vinden.

Maar ook over de bezoekers hoefden we niet te klagen, ongeveer 3500 mensen liepen er rond of zaten lekker op het terras van de cafe’s rondom de kerk.

Gezellig met de muziek van de FBI Jazzband en later in de middag nog met een optreden met de fanfare uit Warmenhuizen.

Om 16:00 uur was het tijd voor de prijsuitreikingen. Dit jaar hadden we een nieuwe prijs bedacht, de Kilometervreter. Deze prijs was bedoeld voor de auto die het verste weg kwam die dag. Dat werd de afstand van 212 km, vanuit Zieuwerd in Gelderland. Dan heb je toch wel echte keverliefde in je lijf als je zover voor een meeting wilt rijden. Wij vonden het in ieder geval ontzettend leuk en voelden ons zeer vereerd met de 'verre' gasten.

Na dit alles kwam voor ons het einde naderbij en begonnen we met alles weer spik en span op te ruimen en schoon te maken. Uiteindelijk waren we moe en voldaan en op het moment dat we lekker naar huis konden om languit op de bank te gaan zitten kwam de regen weer tevoorschijn, alsof het zo moest zijn.

En zo gaan wij nu lekker genieten van onze vakantie die eraan zit te komen en daarna gaan we weer hard aan de slag om er volgend jaar weer een succesvolle dag van te maken en hopen dat iedereen die er nu was dan weer gezellig komt.

Daarom willen we dan ook iedereen die aanwezig was, alle medewerkers, de gastclub en natuurlijk onze sponsors bedanken want zonder jullie konden wij niet zo’n mooie dag neerzetten.

Groeten vanuit Noord-Holland,

Namens regioteam Noord-Holland

Angela Verschuur