Recordbelangstelling bij Kevers

Schagen heeft het kennelijk op een akkoordje gegooid met Pluvius. Terwijl het al weken vrijwel iedere dag regent, is het tijdens de grotere Schager evenementen droog. Dat was zo tijdens de eerste twee West-Friese donderdagen. En, zondag bij de derde Keverdag in het centrum van de stad, was het zelfs stralend weer.

Dat was goed merkbaar. Er waren niet alleen 260, soms exotische Kevers te bewonderen, er kwamen ook vele duizenden mensen een kijkje nemen. De organisatoren schatten het aantal over de hele dag zelfs op 5.000, een getal dat, gelet op de urenlange file aan wandelend publiek, niet overdreven lijkt.

Tijdens de Keverdag was er veel te zien. Niet alleen Volkswagens in alle soorten en maten, waaronder een brandweerwagen. Er waren ook stalletjes met een keur aan Kever-artikelen. Het leidde allemaal tot een gezellige Markt met volle terrassen.

De expositie van honderden Kevers is het grootste eendaagse evenement op dit gebied in Nederland. En Schagen wordt nog groter, want volgend jaar wordt ook de Gedempte Gracht betrokken bij deze veelkleurige happening van blij blik.

Bron: Noordhollands Dagblad
Foto: John Oud