Keverdag Noord-Holland

Zondag 8 juli was het weer zover, na een heel jaar wachten en voorbereiden konden we weer onze Keverdag houden. De dagen ervoor knepen we 'm wel, want tot nog toe was het weer niet bepaald om over naar huis te schrijven. Maar gelukkig waren de goden weer met ons en hadden we een schitterende dag, zelfs zo mooi dat menigeen van de medewerkers aan het einde van de dag een kleurtje had of zelfs was verbrand.

Om 8 uur waren alle medewerkers weer paraat en met heel veel goede zin werd er begonnen met het opbouwen in het centrum van het mooie Schagen. Vanaf 11 uur zouden onze 'gasten' komen, maar de eersten meldden zich al rond 10 uur, dus dat begon al goed. En zoals elk jaar was er weer voor ieder wat wils, voor groot maar ook voor klein. En jong en oud, want 's middags hadden we een super goeie band die optrad, namelijk Jitterbug. Ze speelden allerlei rock en roll maar ook rock a billy, wat van het begin tot het einde steengoed klonk. De terassen tegenover hun podium bij de kerk zaten dan ook helemaal vol en er werd door menigeen wel gedanst.

Er waren ruim 350 auto's te tellen, in alle soorten en maten luchtgekoeld en we schatten dat we dik 3000 bezoekers hebben gehad die allemaal hun rondje over het evenement hebben gelopen en konden genieten van al het moois en natuurlijk ook degenen die van roestkever tot restauratiekever stonden te showen. Als versnapering konden de mensen een overheerlijk ijsje halen bij Klaas Schaft, wat er ook goed in ging met het warme weer. Of een lekker gekoeld drankje bij de cafe's en cafetaria.

Om 16 uur hadden we zoals elk jaar de prijsuitreiking en werd de dag met een goed gevoel van in ieder geval onze kant afgesloten. Toen begon voor ons weer het opruimen en konden we daarna moe maar zeer voldaan naar huis. Ondanks enkele kleine tegenslagen (de portofoons werden niet geleverd maar ook de koffiezetautomaat niet, die voor iedereen van de mederwerkers wel heeeeel erg belangrijk is) is de dag zeer geslaagd verlopen. Nu hebben we nog even onze vakantie met aan het eind van september een BBQ voor alle medewerkers en daarna gaan het regioteam van Noord-Holland weer hard aan de gang om er voor te zorgen dat er volgend jaar weer zo'n leuke en gezellige dag is als dit jaar.

We willen bij deze dan ook iedereen die aanwezig was, alle medewerkers, Jitterbug en al onze sponsors heel erg bedanken, want zonder al deze mensen was onze dag niet mogelijk geweest.

Namens het regioteam Noord-Holland

Angela Verschuur