Kevers in het water

De Keverdag op de Markt in Schagen vierde deze zondag zijn eerste lustrum. De vijfde editie was weer iets uitgebreider van opzet, maar trok vanwege het slechte weer minder publiek naar het stadshart.

Voor de toeschouwers die er wél waren (vanaf het midden van de middag werd het droog) waren er mooie prijzen te winnen met de concours d’elegance, de Tropical Steelpans en Jitterbug zorgden voor gezellige live-muziek en er was een kofferklepverkoop. Voor de allerjongste Kevertalenten was er de kindertent, met een springkussen, ballenbak, schmink en natuurlijk de bekende krijtkever om je creatief op uit te leven.

Vanwege het succes van afgelopen jaar was door de organiserende Kever Club Nederland de ‘Bus parking only’ (alle luchtgekoelde Volkswagen bussen bij elkaar op de parkeerplaats) geprolongeerd.

Keverdag Noord-Holland ondersteunt tevens het Helen Dowling Instituut, dat mensen met kanker en hun naasten helpt deze ziekte emotioneel te verwerken. Zij wil dat bereiken door het bieden van uitstekende psychosociale zorg, het verrichten van toegepast wetenschappelijk onderzoek en het verzorgen van deskundigheidsbevordering aan professionals werkzaam binnen de oncologie. Meer informatie: www.hdi.nl.

Bron: Schagenvandaag.nl