Keverdag trekt duizenden bezoekers

Een bonte verzameling Volkswagen Kevers pronken vandaag, zondag 11 juli, in hartje Schagen. De Keverdag is een jaarlijks terugkerend evenement met tussen de vijf- en zesduizend bezoekers. Hopelijk valt deze zesde editie niet in het water.

"Vorig jaar regende het 's morgens pijpenstelen. Gelukkig klaarde het 's middags op en kwamen alsnog een paar duizend bezoekers naar Schagen", vertelt Thijs Verschuur van het regioteam Noord-Holland die elk jaar drukdoende is met het evenement. "Het is altijd een heel gezellig gebeuren, ook voor niet-Keverliefhebbers."

Vanaf 11.00 uur staan op de Markt, de Nieuwstraat en de Gedempte Gracht allerlei Kevers, oude Volkswagenbusjes, buggy’s en trikes opgesteld. "Dit jaar verwachten we ruim vierhonderd auto’s. De één helemaal verrot, de ander volledig gerestaureerd. Ook hebben we dit jaar een Keverclub uit België te gast. Van alle keverclubs in Nederland organiseren wij het grootste eendaagse evenement op dit gebied."

Behalve een keur aan voertuigen is er een markt met oude Volkswagen-spulletjes, een oliebollenkraam, live-muziek, een draaimolen, een springkussen en een schminkhoek. De Keverdag wordt georganiseerd door Kever Club Nederland, regioteam Noord-Holland. De eigenaren van de Volkswagens kunnen een prijs winnen voor de mooiste Kever, de mooiste bus, de mooiste niet-Kever en voor de auto die de meeste kilometers naar Schagen heeft afgelegd. Deze prijzen worden om 16.00 uur uitgereikt. Ook met deze Keverdag wordt een goed doel gesteund.

Bron: Schagen op Zondag